Salih Omurtak Cd. No :37 Sefa İş Mrk. Kat:3 No:305
Çorlu / Tekirdağ

0 282 654 29 29
[email protected]

TELC Nedir?

Dil sınavlarında lider konumda olan TELC (The European Language Certificates), dil sertifikasyonu ve test sistemlerinde Almanya sınırlarının ötesinde kabul gören bir merci konumundadır.

TELC Avrupa’da karşılıklı birbirine uyarlanmış dil sınavlarının geniş yelpazesini ifade etmekte ve önemli Avrupa dillerinde pratiğe dönük sınavlar sunmaktadır. TELC sınavı yolu ile elde edilmiş bir başarı belgesi modern yaşamın birçok alanında önemli fırsatlara kapı açmaktadır. Bu fırsatlar iş piyasasında kişinin şansının önemli ölçüde artmasından, yurt dışı tatillerinde derdini daha iyi anlatmasına kadar varan bir yelpazeye yayılmaktadır. Üst düzeyde kabul gören bu sertifikalar, yabancı dil yetisinin belirlenmesinde saydamlığın ve karşılaştırılabilirliğin sağlanmasını olanaklı kılar.

TELC; Avrupa Dil Sertifikaları, geleceğin dil sınavlarıdır. TELC, Avrupa Konseyi’nin kararlaştırdığı Avrupa Ortak Dil Kriterleri’ne dayalı, tutarlı bir sınav programı oluşturarak yabancı dil yetilerinin değerlendirilmesinde sistematik ve iyi düşünülmüş bir yaklaşım sunmaktadır. Bu demektir ki, Avrupa Dil Sertifikaları kapsamında uygulanan bir sınavla bireysel dil yetileri ölçülür ve değerlendirilir. Ayrıca, kişinin kazandığı beceri ve yetilere ilişkin bilgi içeren bu belge, artan sayıda ülkede gittikçe genişleyen bir kitle tarafından tanınmakta ve kabul görmektedir.